Mauritius :: Paratiisi maan päällä, Mauritius

pieni matkaopas

Nähtävyydet

Mauritiuksen nähtävyydet Top 3

1. Chamarel (länsiosassa saarta)

Mutkikas tie vie Case Noyalen kylästä ”seitsemän värin maahan”, Chamarelin aaltoilevalle maaperälle, joka on kauneimmillaan myöhään iltapäivällä. Sinisen, vihreän, punaisen ja keltaisen eri sävyt ovat tiettävästi eroosion ja tuliperäisen tuhkan tulosta. Viereiset vesiputoukset nousevat lähistöltä ja saavat koko maiseman olemaan harvinaislaatuisen kaunis näky. Chamarelin kylässä pääsee maistelemaan myös tyypillisiä mauritiuslaisen keittiön herkkuja.

2. Black River Gorgesin kansallispuisto (sisämaassa)

Black River GorgeKansallispuisto on todella laaja alue, ja siellä elää yli 300 kukkivaa kasvilajia sekä yhdeksän vain Mauritiuksella tavattavaa lintulajia. Yksi näistä linnuista on kuuluisa vaaleanpunainen kyyhkynen, joka oli ihan hilkulla kuolla sukupuuttoon. Muita harvinaisia lintuja puistossa ovat Mauritius kestrel, maailman harvinaisin papukaija echo parakeet sekä mauritiuksenkäpinkäinen. Black River Gorgesin kansallispuistossa vieraillessa kannattaa etsiä näköpiiriin tambalacoque (dodo -puu), musta eebenpuu sekä guava.

Puistossa pääsee telttailemaa, pyöräilemään, patikoimaan ja eväsretkeilemään. Alueeseen kuuluu myös näköalapaikka Rivière Noire, josta pääsee ihailemaan näkymiä saaren korkeimman huipun, 828-metriä korkean Black River Peakin, sekä yhden puiston näteimmän vesiputouksen suuntaan.

3. L’Aventure du Sucre (sisämaassa)

Tämä interaktiivinen ja moderni museo toimii entisen Beau Plan sokeritehtaan tiloissa. Museon näyttelyssä pääsee tutustumaan sokerin kiehtovaan historiaan, mutta myös Mauritiuksen historiaan orjuuden ajasta rommikauppaan.
Sokeritehdas ja mylly toimivat rakennuksessa alkaen vuodesta 1797 ja se lopetti toimintansa vasta vuonna 1999. Monet sokeritehtaan koneet ovat vielä paikoillaan ihmisten katseltavana, sekä entisiä työntekijöitä vastaamassa asiakkaiden kysymyksiin tehtaan toimintaan liittyen.
Museossa vieraillessa pääsee myös laittamaan suut makeaksi: kierroksen päätteeksi nimittäin on mahdollisuus maistella montaa erilaista sokerilaatua. Museon tiloissa toimii myös trooppinen putiikki, josta voi hankkia erilaisia matkamuistoja ja uniikkeja lahjatavaroita, sekä mauritiuslaista ruokaa ja muita herkkuja tarjoilevat ravintola ja kahvila.

Kohdevinkit

Grand Bay

Tämä alue on saaren ensimmäisiä alueita, joka koki turistibuumin. Se on ostos –ja loikoiluparatiisi vailla vertaa, sekä myös saaren huvittelun keskus. Paikka on pullollaan ravintoloita, kasinoita, baareja ja discoja. Grand Bayn rannat ovat oivallisia purjelautailun, vesihiihdon ja purjeveneilyn harrastajille.

Ile aux Cerfs

Ile Aux Cerfs MauritiusMauritiuksen itärannikolla sijaitsevalla saarella on Mauritiuksen parhaat rannat! Saarella on myös loistavat vesiurheilumahdollisuudet, ihanaiset palmut ja kirkas smaragdinvihreä vesi. Ile aux Cerfsiin pääsee kätevimmin esimerkiksi Trou d´Eau Doucesta lähevien veneiden kyydissä.

Port Louis

Port Louisista tuli Mauritiuksen pääkaupunki maan itsenäistyessä vuonna 1869. Se on Mauritiuksen suurin kaupunki, jossa on noin 150 000 asukasta. Kaupungista löytyy mielenkiintoisia rakennuksia sekä tutustumisen arvoisia paikkoja, kuten Fort Adelaiden linnoitus upeine näköaloineen, luonnonhistoriallinen museo sekä kaupungin jokapäiväiset markkinat.

Muita tutustumisen arvoisia paikkoja

Mauritius rannat
• Domaine de l’Ylang Ylang: L´Ylang Ylangin plantaasi, jonka alueella voi tepastella jalkaisin ja poimia tilan tuotteita

• Tamarinin putoukset: apostolin kyydillä pääsee kokemaan Tamarinin upeat seitsemän vesiputousta, mutta sinne pääsee vain haastavaa vaellusreittä pitkin

• Martello Towers: Martello-tornit ovat Mauritiuksen historian kulmakiviä ja symboloivat orjuuden loppumista ja intialaisten maahanmuuttoa